Dr. EDWARD BACH TERAPİSİ

Dr. EDWARD BACH

İngiliz tıp doktoru Edward Bach ( 1886-1936 ) “Sağlıklı olmak demek ,ruhumuzla uyum içinde olmak demektir” felsefesinden yola çıkarak kendi adı ile anılan Bach Çiçek Terapisi’ni” geliştirdi.
Dr. E. Bach, her bedensel rahatsızlığın temelinde ruhsal bir denge bozukluğunun yattığını düşünerek böyle bir araştırmaya başlamış ve çalışması dünya çapında değer bularak yaygınlaşmıştır. Dr. E. Bach, korku, güvensizlik, yaşam sevinci ve özgüven kaybı, yalnızlık, alınganlık, dengesizlik, tutarsızlık ve çaresizlik gibi istenmeyen davranış örneklerinin, bedensel ve ruhsal rahatsızlıklara neden olacağı ve var olan rahatsızlıkların da iyileşmesini engelleyeceği teziyle, sorunların çözümünü doğada aramış ve yıllar süren çalışmaları sonucunda homeopati temeline dayanarak “Bach Çiçek Terapisi”nde kullanılan 38 çiçeği bulmuş ve bunlardan basit yöntemlerle esanslar elde etmiştir.
Bach Çiçek Terapisi, olumsuz bazı duygusal düşünceleri olumlu yöne dönüştüren, olumsuz davranışlardan uzaklaştıran, bireylerin telkin gücünüzü teşvik eden ve destekleyen bir terapi yöntemidir. Ruh halimiz dengelendiğinde organik rahatsızlıklar da iyileşir. Bach çiçek terapisinin olumlu sonuçları, yapılan binlerce uygulamada doğrulanmıştır.

BACH ÇİÇEK TERAPİSİNİ 7 ALT BAŞLIKTA TOPLAYABİLİRİZ:
1. Korku için terapiler
2. Belirsizlikle ilgili terapiler
3. Var olan koşullara karşı yetersiz ilgiye dair terapiler
4. Yalnızlıkla ilgili terapiler
5. Aşırı duyarlılıkla ilgili terapiler
6. Üzüntü ve kederle ilgili terapiler
7. Başkalarının iyiliğiyle aşırı ilgili olmaya dair terapiler
Terapinin başarısı; terapi uygulanacak kişinin duygu ve ruh halini iyi tanıyıp, doğru çiçek esanslarının seçilmesine bağlıdır. Terapi sürecinde kişi için hazırlanan gerekli karışım günde 4 – 5 kere içeceği her hangi bir içeceğe, ya da direkt ağzının içine sprey sıkarak uygulanır. Alkol içermeyen diğer ürünler ( banyo gibi ) çocuklar ve bebekler üstünde bile kullanılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sante Kurt Üzümü (Goji Berry) Özlü Gündüz Kremi

SANTE Göz Fluidi – Aile Serisi Organik Nar & Marula

İnce ve Cansız Saçların İhtiyaçları için LOGONA Enerji Şampuanı Organik Kafein Özlü